Grillet spidskål med parmesancreme

Grillet spidskål med parmesancreme

Selvom vejrudsigten ikke helt har forstået at det er højsommer, så skal det hverken hindre mig, eller dig, i at grille.

De fleste, inklusiv mig selv, har sikkert altid først styr på kødet til grillen og kan uden problemer grille en pølse eller en bøf. Men nogle gange kan man godt være lidt uinspireret med hensyn til tilbehøret og derfor har jeg lavet en opskrift der går til det meste. Grillet spidskål med parmesancreme er nemlig et rigtig lækkert tilbehør til al slags grillet kød. Du kan både servere det til oksekød, kylling, fisk eller bare spise det som en del af en vegetarisk måltid.

Spidskål på Instagram

Da jeg lagde billedet op på Instagram af de grillede spidskål med parmesancreme, var der en del som gerne ville lave det og derfor delte jeg opskriften derinde. Nedenfor kan du se mit eget billede og nogle af de billeder, som folk delte af retten på Instagram.

Husk, at du selvfølgelig kan følge mig på Instagram (@karljorg), hvis du gerne vil have flere tips, tricks og en masse billeder af mad.

Grillet spidskål med parmesancreme – har allerede lavet det to gange i denne uge! 😋 #spidskål#parmesan#pointedcabbage#grilletspidskål

A photo posted by Karl Ejnar Jørgensen – raavare (@karljorg) on

@karljorg tak for mad, det smagte jo for sindsyg og selvfølgelig med en god flaske bourgogne til.

A photo posted by Mads Christensen (@rispaldo) on

Tilbehør á la @karljorg 👌 Spidskål med lækkerlækker parmesanfløde! #tøsemiddagiaften

A photo posted by Anya Phonwut Ilsøe (@anyailsoee) on

Opskrift på grillet spidskål med parmesancreme

Jer der ikke er på Instagram skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften – så her kommer den!

Opskriften er beregnet som tilbehør til 4 personer.

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 1/2 liter fløde
  • 150 g. revet parmesan
  • saft og skal af 1 citron
  • salt og peber
  • lidt olivenolie

Fremgang

Start med at koge fløden med citronskal, lidt af citronsaften og lidt friskkværnet peber. Lad fløden koge ind til cirka halvdelen.

Imens fløden reducerer, ordnes spidskålen. Fjern de yderste blade og skær lidt af bunden af. Del spidskålen i 4 dele på langs, smør skærefladen med lidt olivenolie og grill dem over direkte gløder i ca. 3-4 min. på hver side.

Opskrift grillet spidskål med parmesancreme er et lækkert tilbehør til al slags grill

Grill de fire dele spidskål over direkte gløder på alle tre sider, så de får en god farve og smag

Kom så den revede parmesan i den indkogte fløde og rør det hele sammen. Lad det hele simre lidt indtil det tykner og smag til med lidt salt (hvis det er nødvendigt) og resten af citronsaften.

Blend parmesancremen med en stavblender, så den samler sig pænt og bliver lidt mere luftig, hæld den ud over de grillede spidskål og server!




Der er 4 kommentarer

Send
  1. Ann Rose Busch

    Altså – jeg har nu fundet opskriften. Man skal bare lidt langt ned på siden:
    Glæder mig til at præve den:-)


Skriv et svar til Karl Ejnar Jørgensen Annuller svar