Friterede og søde valnødder – opgrader dine brændte mandler

friterede valnødder

Friterede valnødder lyder måske lidt voldsomt, men det er faktisk ret så lækkert alternativ til de klassiske brændte mandler.

Når du frituresteger dine nødder, så undgår du nemlig store klumper af størknet sukker og ender i stedet med en tynd, lækker og ensartet skal af sukker, der knækker skønt når du spiser dem – en slags dragé om man vil.

Friterede og søde valnødder er perfekte som snacks, tilbehør til drinks, som topping til en salat, som juleknas eller endda som en pragtfuld værtindegave.

Opskrift på friterede valnødder, som har en lækker, tynd skal af sukker, der knækker skønt

Vælg nogle valnødder af god kvalitet, som ikke er for gamle

Opskrift på friterede valnødder

Opskriften nedenfor er egentligt ikke så meget en opskrift, som det er et princip eller en vejledning. Mængden af nødder er helt op til dig og du kan eksperimentere med alle slags nødder, så som mandler, pecannødder, hasselnødder peanuts osv.

Ingredienser

  • 200 g. valnødder
  • 1/3 pakke flormelis
  • 2 spsk. salt
  • 1 liter neutral olie

 

Fremgangsmåde

Start med at sætte en gryde med vand og salt over og lad det koger op. Kom valnødderne i og lad dem simre i ca. 2 min. Det trækker nogle af bitterstofferne ud af valnødderne, hvis de er lidt bitre, men det forbereder også på at blive dækket med flormelis.

Tag valnødderne op, lad dem dryppe af i si og kom dem herefter op i en plastikbøtte med flormelisen. Læg låg på og ryst grundigt indtil valnødderne er godt dækket af flormelis.

Varm en gryde op med olien til ca. 160ºC og friter valnødderne i ca. 2-3 min. Valnødderne er klar, så de er pænt gyldne og flyder oven på, men hold øje med at de ikke brænder på!

Tag de friterede valnødder op og lad dem dryppe af på en kagerist eller et stykke bagepapir. Pas på! De er meget varme, så modstå fristelsen at smage på dem til de er helt kølet af og sukkerlaget er blevet helt hårdt.

Opskrift på friterede valnødder, som har en lækker, tynd skal af sukker, der knækker skønt

Friterede valnødder – kend dem på knækket!




Der er ingen kommentarer - endnu.

Send