Kylling med ananas

Kylling med ananas 2

Kylling med ananas, eller ananaskylling som den hedder hjemme hos mig, er en af de retter som jeg nok har lavet flest gange. Retten har set mange variationer og krydderierne skifter altid, alt efter hvad jeg har i køleskabet og køkkenskufferne. Men to ingredienser er altid de samme, nemlig kylling og ananas!

Inspirationen til denne opskrift kommer fra min kære svigerfar, som lavede retten til mig første gang for omkring 7-8 år siden og den er sidenhen blevet en fast bestanddel af mit repertoire. Jeg har selvfølgelig ændret lidt på hans version og som sagt, så ændrer retten sig altid lidt, alt efter humør og udvalg.

Rettens ophav skal jeg ikke gøre mig klog på, men smagen og sammensætningen minder meget om det indonesiske, malaysiske og srilankanske køkken og passer rigtig godt til en grå februaraften, eller alle andre dage, hvor du trænger til lidt varme og sødme.

Opskrift på kylling med ananas

Kylling med ananas er en rimelig let ret at lave, og den bliver kun bedre hvis du vælger en god kylling og en rigtig moden ananas. En moden ananas kan være svære at finde, hvis man ikke ved hvad man skal kigge efter – eller lugte efter. For det er faktisk lugten som afslører en god, moden ananas! Den skal dufte sødt og af ananas, men ikke gæret. Kan du ikke få fat i en god og moden ananas, så kan du sagtens bruge ananas på dåse. Karrypastaen laver jeg med hele tørrede krydderier, da jeg synes, at det giver den bedste smag og så kan jeg også godt lide at kontrollere alle de små detaljer – prøv at lave din egen og eksperimenter med dine egne kombinationer!

Jeg bruger selvfølgelig en hel kylling til denne ret, da man får meget mere for pengene og at jeg også får skroget til dejlig kyllingefond. Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke kan bruge udskåret kylling, hvis du vil.

Retten er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

  • 1 hel kylling – parteret ud i 8 dele (underlår, overlår og bryst)
  • 1/2 moden ananas
  • 1 stort løg
  • saft fra to appelsiner
  • 1/2 liter kyllingefond (eller bouillon)
  • 1/2 bundt koriander (gem stænglerne)
  • 1 spsk. olie til stegning

Karrypasta

  • 1 knold ingefær på ca. 5 cm.
  • 2 tsk. korianderfrø
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 hel stjerneanis
  • 1 stang kanel
  • 1/2 rød habanero-chili
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stængel citrongræs
  • 2 limeblade
  • saft af 1 lime
  • 1 1/2 spsk. sojasauce
  • stænglerne fra 1/2 bundt friske koriander (bladene skal du bruge til pynt)
  • lidt vand

Fremgangsmåde

Start med at lave karrypastaen. Stød de hele krydderier først – stjerneanis, korianderfrø, kanel og fennikelfrø. Skær bunden af citrongræsset af indtildu ikke kan se den hvide kerne (ca. 2 cm.). Hak ingefæren groft, smid alle ingredienserne i en blender, og blend indtil det er en ensartet puré.

Parter kyllingen ud i otte dele – overlår, underlår og brysterne ud i 4 stykker. Træk skindet af alle stykkerne og steg dem i olien indtil de har fået lidt farve.

Hak løget, kom det op i gryden til kyllingen, og steg indtil det er gennemsigtigt. Tilsæt karrypastaen og steg til det dufter aromatisk. Tilsæt appelsinsaften, kyllingefond- eller bouillon, og lad retten simre under låg i ca. 1/2 times tid.

Imens skærer du den halve ananas ud i 4 stykker på langs og fjerner den hvide, hårde kerne. Skær herefter stykker ud på ca. 2 cm.

Når kyllingen har simret i ca. 1/2 times tid, kommer du ananassen i og lader den simre videre i et kvarter mere.

Når kyllingen er mør, serverer du retten med hvide ris og frisk koriander.

opkrift på Kylling med ananas eller ananaskylling

Kylling med ananas – dejlig stærk og sød ret




Der er ingen kommentarer - endnu.

Send