Gin og tonic er en af de få drinks, som jeg aldrig bliver træt af – især ikke i sommervarmen! Jeg synes personligt, at gin er en virkelig lækker spiritus, som der er så meget mere til end svinet på Gordon’s Dry. I dag kan det faktisk lade sig gøre at fremskaffe nogle helt fantastiske gin – bl.a. den danske Geranium, Monkey 47, Tanqueray No. Ten, for bare at nævne et par stykker.
Gin er sædvanligvis kendt for sin distinkte smag af enebær – hvorfra den krydrede spiritus også får sit navn, da enebær hedder genièvre på fransk og jenever på hollandsk.
Den nu klassiske drink – gin og tonic – påbegyndte sin evige storhedstid under Storbritanniens tropiske kolonitid, hvor ginen blev brugt til at kamuflere den bitre smag fra den kininholdige og malariahæmmende tonic.
Jeg er så heldig, at jeg har adgang til en stor enebærbusk i min mors sommerhus, hvor jeg bare kan plukke løs. Hvis du ikke lige kender til en enebærbusk, så tjek den her side, hvor du kan finde en oversigt over enebærbuske i Danmark. Alternativt kan du selvfølgelig også købe friske enebær, blandt andet hos ASA Trading, som både sælger dem i deres fysiske butik i Torvehallerne i København og på deres webshop.
I denne opskrift har jeg lavet en hjemmetrukket spiritus, som smager af ginens karakteristiske enebær. Desuden har jeg suppleret med lidt lakridsrod og en anelse citronskal, som også er krydderier der kan findes i nogle slags gin.
Opskrift
Ingredienser
- 60-80 modne og friske enebær
- 1 halv lakridsrod
- Skal af en halv citron
- 5 dl. god vodka (jeg brugte Russian Standard)
Udstyr
- Et patent- eller et syltetøjsglas på ½ liter
- En si
- Evt. en flaske til at hælde den færdige gin over i
Fremgang
Tag de mørke og modne enebær og knus dem let i en morter. Enebærrene skal ikke knuses totalt, bare åbnes lidt, så de æteriske olier lettere kan komme ud i vodkaen. Har du ikke en morter, så læg blot enebærrene på et skærebræt og tryk dem let med bunden af en kasserolle.
Fyld de letknuste enebær over i et patentglas sammen med den halve lakridsrod, og hæld halvdelen af vodkaen i. Nu skal enebærrene og lakridsroden blot trække i vodkaen i ca. ti dage (en uge kan også gøre det, men smag dig frem).
Efter de ti dage er gået sigtes den nu mørke spiritus og blandes op med resten af vodkaen. Bemærk at smagen umiddelbart er ret parfumeret, og hvis du ønsker det, så kan du sagtens fortynde den mere. Tilsæt skallen fra en halv citron og hæld eventuelt din hjemmelavede gin over på en pæn flaske.
Hvis du kan udholde spændingen, så prøv at lade din hjemmelavede gin trække i to ugers tid i flasken. Det gør, at vodkaen og krydderierne bliver mere harmoniske.
Ellers er der bare med at nyde din nye ven, der minder om gin – helt oplagt til en gin og tonic med masser af is!
Der er ingen kommentarer - endnu.
Send