Chokoladetrøffelkage med en overraskelse – Nytårsmenu del 3

chokoladetroffelkage_2

SPONSORERET INDLÆG

Her får du en opskrift på en cremet og intens chokoladetrøffelkage med en helt særlig overraskelse i bunden, der passer perfekt til det store nytårsbrag!  

Torvehallerne har spurgt mig om jeg ville kreere en nem og enkel nytårsmenu, som alle kan lave uden at få for meget sved på panden – og der er ikke noget jeg hellere vil! Jeg elsker nemlig at lave mad nytårsaften, hvor man som regel har mulighed for at skrue lidt op for budgettet og kreativiteten. Jeg har dog år efter år svoret, at jeg ikke ville gøre det så kompliceret, så jeg kunne bruge lidt mere tid ved bordet i stedet for bag komfuret. Dog ender det som regel med, at jeg blot gør det endnu mere besværligt og tidskrævende end året før, da jeg lige skal prøve en ny ting eller ti. Derfor passer det mig perfekt, at prøve at lave en mere enkel nytårsmenu uden alt for mange dikkedarer.

Stort set alle råvarer og ingredienser er indkøbt i Torvehallerne og nede i ingredienslisten har jeg skrevet hvilke stader jeg har været forbi.

Nytårsmenuen, som jeg har sammensat, består af tre retter: Ceviche med mango, sorte sesamfrø og koriander; klassisk oksemørbrad med masser af urter og til sidst en intens chokoladetrøffelkage der ikke skal bages – easy peasy!

Opskrift på chokoladetrøffelkage med en overraskelseimg_5404

Jeg har valgt at gå all in på den mørke chokolade og lave denne chokoladetrøffelkage udelukkende med en 71% mørk chokolade. Du kan selvfølgelig godt bruge en mindre mørk chokolade eller blande mørk og lysere chokolade – det er helt op til dig.

Selve chokoladekagen er ret enkel at lave, da den ikke skal bages, men bare kræver, at du venter på at den sætter sig i køleskabet og bagefter i fryseren.Opskrift på en intens og cremet chokoladetrøffelkage med en overraskelse i bunden

Dejen til denne kage består af en ganache, der er lige dele chokolade og fløde. Typisk bruges en ganache til at overtrække kager med, eller til at lave chokoladetrøfler af – der af navnet på kagen: chokoladetrøffelkage.

Da kagen starter med at være ret flydende, skal den have en bund til at holde på den. Bunden består af knuste digestivekiks, ligesom den du sikkert kender fra en cheesecake, men så har den også en helt særlig, poppende overraskelse. Der skal nemlig blandes pop candy i, så den popper i munden, når du spiser den.

Ideen til denne bund har jeg lånt fra Heston Blumenthal og jeg har længe haft lyst til at afprøve den – og det virker perfekt! Især hvis man ikke ved det i forvejen. Så husk ikke, at sige noget til dine gæster og glæd dig til at se deres reaktion, når de spiser den.

Ingredienser

Opskrift på en intens og cremet chokoladetrøffelkage med en overraskelse i bunden

Ingredienserne til chokoladetrøffelkage

Ganache og kiksebund med en overraskelse

  • 400 g. 71% mørk Peru-chokolade (købt hos Summerbird)
  • 5 dl. fløde (købt hos Omegn)
  • 1,5 dl. havtornsaft (købt i Urt & Flora)
  • ½ spsk. honning
  • 150 g. grove digestive kiks
  • 45 g. pop candy med appelsinsmag (3 pakker – købt hos Flying Tiger)
  • 40 g. smør

Espresso- og chokoladedrys

  • 15 g. espressobønner (købt hos Coffee Collective)
  • 25 g. 71% mørk Peru-chokolade (købt hos Summerbird)

Fremgangsmåde

Ganache og kiksebund med en overraskelse

Start med at smelte chokoladen i et vandbad. Knæk den mørke chokolade ud i grove stykker, kom det op i en skål og sæt det i en gryde med lidt vand i bunden. Det fungerer bedst, hvis skålen slutter helt tæt med gryden, så der ikke slipper noget damp op når du smelter chokoladen, da du ellers risikerer, at der kommer vand i chokoladen og den bliver grynet.

Mens chokoladen smelter røres der i den med jævne mellemrum.

Hæld havtornesaften op i en kasserolle sammen med honningen og kog det op indtil honningen er smeltet helt. Kom fløden i, skru ned for varmen og lad det hele simre i 5 min. Sluk for varmen og lad fløden køle lidt af.

Imens fløden simrer og chokoladen smelter smeltes smørret og digestivekiksene blendes helt fint. Hæld det smeltet smør i kiksene og rør rundt. Hæld pop candy i kiksebunden og rør forsigtigt rundt. Du kan ikke undgå, at noget at det vil poppe.

Tag en 20 cm. bred springform og smør den med lidt smør. Lav en rund bund af bagepapir, så kagen er lettere at tage af. Se her hvordan du gør. Pres kiksebunden ned i formen og prøv at gøre den så plan som muligt.

Hæld en ⅓ af den lune fløde over den smeltede chokolade og rør godt rundt med en dejskraber indtil det hele er samlet til en ensartet blank masse. Hæld gradvist resten af fløden i, mens du fortsat røre rundt.

Hæld den færdige ganache ned i springformen og bank den let mod bordet, så cremen fordeles ens.

Sæt chokoladetrøffelkagen i køleskabet 1 time og sæt den derefter i fryseren i 3-4 timer.

Espresso- og chokoladedrys

Blend espressobønner og riv chokoladen helt fint. Bland det hele sammen.

Tag kagen ud af fryseren ½  time før du skal servere den og drys espresso- og chokoladendryssen ud over kagen igennem en si.Opskrift på en intens og cremet chokoladetrøffelkage med en overraskelse i bunden
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send