Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/raavare.dk/public_html/wp-content/themes/bucket/wpgrade-core/vendor/redux3/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 437
Kirsebærcrumble - let sommerdessert - raavare

Kirsebærcrumble – let sommerdessert

KIrsebærcrumble – let sommerdessert 1

Kirsebærsæsonen er i fuld gang og står du og mangler en perfekt og nem sommerdessert, så prøv denne kirsebærcrumble.

Crumble er jo blot, i al sin enkelthed, bagt frugt med en smuldredej som låg og kan laves med et hav et frugter. Du kender med garanti allerede æblecrumble eller rabarbercrumble, og denne dessert er ikke meget anderledes i sin form.

Det tager lidt tid at udstene alle kirsebærene, men ellers er denne crumble med kirsebær super let at lave og kræver ikke den store tid i køkkenet. Du kan passende lave den dagen før at du skal bruge den, da den også er rigtig lækker kold.

Dejen til denne crumble er måske lidt anderledes, end den du normalt kender. Den er nemlig ikke med hvedemel, men i stedet mandelmel og havregryn, der giver en dejlig smag – og så er den til og med glutenfri, hvis du går op i den slags.

Mandelmel kan være en anelse dyrt, så jeg vil foreslå dig at lave din egen. Det gør du ved at blende rå mandler indtil det er relativt fint.

Denne kirsebærcrumble er beregnet til 8 personer. Server desserten lun eller kold med lidt letpisket flødeskum til.

Opskrift på kirsebærcrumble

Ingredienser

Fyld til kirsebærcrumble

  • 1 kg udstenede kirsebær
  • 100 g sukker
  • 5 g salt
  • 20 g kartoffelmel/maizena
  • Saft og skal fra 1 citron

Smuldredej til kirsebærcrumble

  • 150 g sukker
  • 150 g havregryn
  • 150 g mandelmel
  • 150 g smør
  • 1 æg

Fremgang

Start med at tænde ovnen på 175

Fyld til kirsebærcrumble

Start med at udstene kirsebærene. Det er selvfølgelig lettest, hvis du bruger en kirsebærudstener, men det kan sagtens gøres med en lille kniv – halver blot kirsebærret og fjern stenen.

Bland sukker, salt, og maizena. Drys blanding udover kirsebærene og bland. Riv citronskallen og pres saften ud i blandingen og bland det hele sammen.

Kom frugtblandingen op i et ildfast fad.

Smuldredej til kirsebærcrumble

Opskrift på KIrsebærcrumble en meget let sommerdessert med kirsebær

Saften, der trækker ud i siden, skal være klar – så er din kirsebærcrumble færdig!

Skær smørret ud i små tern. Bland alle de tørre ingredienser sammen og massér smørret i. Kom ægget i og bland dejen indtil den hænger sammen.

Fordel smuldredejen ud over kirsebærblandingen. Det gør du lettest ved at “plukke” små kugler af den fugtige dej og fordel den jævnt ud over fadet og bagefter smørre den en smule ud. Og bare rolig – det gør ikke noget, at dejen ikke dække al frugten.

Sæt kirsebærcrumblen i ovnen og bag den i 45-60 min. Du ved at din kirsebærcrumble er færdig når du kan se små bobler komme op i midten og at saften fra siderne er klar – er den stadig lidt tåget, så er maizenaen ikke helt opløst endnu.

Lad crumblen køle lidt af og server den så lun med letpisket flødeskum.

Opskrift på KIrsebærcrumble en meget let sommerdessert med kirsebær
Der er 2 kommentarer

Send

Tilføj en ny kommentar