Når sommervejret ikke er ren sol, grill og strand, så er det godt at lave en sikker sommerklassiker indendørs.
Krebinetter med sommergrønt er helt klart en af mine favoritter på middagsbordet. Denne variant er en anelse anderledes end den klassiske version med stuvede grøntsager og kartofler, men bare rolig – der er stadig en ‘sovs’. Sovsen er blevet til en lun creme lavet på fløde og parmesan, så det er i hvert fald ikke kalorierne du går ned på. Til parmesancremen skal der laves hårdt stegt spidskål, der virkeligt er lækkert, når det får en sprød kant.
Og til det evige spørgsmål, om det hedder krebinetter eller karbonader, kan jeg ikke gøre dig særligt meget klogere. Det eneste jeg ved (med næsten sikkerhed) er, at kombinationen af svine- og kalvekød vistnok er afgørende for at det hedder krebinetter.
Så hvis du ligger inde med en karbonade/krebinet-viden, så skriv endelig en kommentar nedenfor.
Opskriften er beregnet til 4 personer.
Opskrift på krebinetter med stegt spidskål, gulerødder, ærter og parmesancreme
Ingredienser
Krebinetter
- 800 g hakket kalve- og svinekød
- 100 g grov rasp
- 100 g hvedemel
- 3 æg
- Salt og peber
- 2 spsk. neutral olie
- 2 spsk. smør
Ærter og gulerødder
- 400 g friske og pillede ærter
- 8 mellemstore gulerødder
- 1 spsk. smør
- Salt og peber
Spidskål og parmesancreme
- 1 stk. mellemstort spidskål
- ½ liter fløde
- 50 g revet parmesan
- 1 citron (saft og skal)
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- 2 spsk. olie til stegning
Fremgangsmåde
Parmesancreme og spidskål
Skær den yderste del af spidskålens ende af og del det i fire dele på langs. Steg de fire stykker spidskål på en meget varm pande, så de får en branket stegeskorpe på begge sider. Tag dem af panden og dæk dem til med stanniol, så de holde varme.
Sæt parmesancremen over. Kog fløden ⅓ ind sammen med citronskal, citronsaft, salt og peber. Kom den revet parmesan i til sidst og rør kraftigt indtil cremen er flot og ensartet. Giv den eventuelt en tur med stavblenderen.
Pil ærterne imens parmesancremen simrer.
Krebinetter
Tænd ovnen på 170°C.
Del det hakkede kalve- og svinekød i 8 lige store stykker og form dem til store runde kugler. Tryk dem let flade, men bevar en god højde på krebinetterne – så holder de på saften bedre.
Krydr hvedemel med rigeligt salt og peber og vend krebinetterne heri. Pisk æggene og vend krebinetterne heri og vend dem til sidst i raspen.
Steg krebinetterne i olie ved mellemhøj varme i ca. 2 min., indtil de har fået en flot gyldne farve. Vend dem, tilføj smørret, lad det bruse op og skru lidt ned for varmen. Tag en ske og øs det varme smør over krebinetterne, så de ikke bliver for tørre. Sæt krebinetterne i ovnen i et ildfast fad eller på panden, hvis den kan kommer ovnen. Giv dem 7 min.
Ærter og gulerødder
Mens krebinetterne tilberedes færdige i ovnen, skæres gulerødderne på langs. Steg gulerødderne i smør på skærefladen i 2 minutter. Vend dem og steg dem 2 minutter mere. Krydr dem med salt og peber undervejs. Lige inden du serverer, vendes de friskpillede ærter sammen med gulerødderne, så de får lidt varme.
Mener reglen er:
Rent svinekød=karbonader
Kalv/flæsk= krebinetter
Så har jeg givet mine det rigtige navn 😉
Tak for det, Michael!