Ostefyldte og friterede jalapeños – hjemmelavede chili cheese tops

Ostefyldte og friterede jalapeños – hjemmelavede chili cheese tops

Vinteren har snart forladt vores himmelstrøg og foråret er så småt ved at vise sine første tegn. Men indtil sommeren og varmen har taget ordenligt fat, så har vi stadig brug for noget hot and spicy!

For et lille stykke tid siden holdt jeg en reel fritureaften, hvor temaet var – ja, du gættede rigtigt – friturestegt mad. Der var en del, og måske for mange, friturestegte retter (som om!), men en af de retter, som jeg længe har villet lave en opskrift på, var ostefyldte og friterede chilipebre – det vil sige en slags hjemmelavede chili cheese tops.

Faktisk var retten oprindeligt ostefyldte og friterede Pimientos de Padron (milde og let bitre, grønne chilipebre), men da jeg så ,at der var friske jalapeños i Torvehallerne, ændrede opskriften sig – og blev meget bedre!

Opskriften er mit bidrag til Ost & kos opskriftskonkurrence Ost uden grænserOpskriftskonkurrencen har to temaer, og mit bidrag er til: Ost – fra syd og øst til nord, hvor jeg skal skabe en smagfuld osteret med krydderier fra lande mod øst og syd, hvor sol og varme er hverdagskost, og hvor der minimum skal indgå én dansk ostetype i retten.

Opskrift på ostefyldte og friterede jalapeños

Jalapeños er en let stærk chili fra Mexico, som de fleste nok kender fra det berømte og berygtede Tex Mex-køkken, der er en kombination af det texanske og mexicanske køkken. For at hylde tex mex-tradtionen og den ægte amerikanske ‘south of the borderfeeling‘ har jeg fyldt de flotte, grønne jalapeños med en blanding af Thrane røgeost og Arla Unikas Gammel Knas, der er en lagret havarti med en fantastisk syrlig, salt smag og knasende konsistens.

Røgeosten giver et let strejf af cowboybål, mens Gammel Knas giver en lækker og salt smag, der sammen med den sprøde, panering sørger for en perfekt snack til dig der elsker ost og krydret mad.

Opkriften er beregnet som en snack til 4 personer.

Ingredienser

Jalapeños og ostefyld

  • 12 flotte jalapeños
  • 80 g Thrane røgeost
  • 150 g Gammel Knas
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. god olivenolie
  • saft og skal af 1 økologisk lime
  • 1/2 tsk. salt

Panering

  • 200 g panko-rasp
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 4 æg
  • 1 liter vindruekerneolie

Fremgangsmåde

Skær et T langs jalapenosene og fjern forsigt kernerne

Start med at ordne de friske jalapeños. Skær et T langs hver jalapeño, og fjern kerner og de hvide membraner, hvor det meste af styrken sidder i. Det kan godt være en lidt omsonst affære, så tag dig godt med tid, så du ikke flækker alle jalapeños.

Riv Gammel Knas fint og rør den sammen med røgeosten og salt. Riv hvidløgsfed og limeskal på et rivejern, og rør det i ostemassen. Pres limesaft og rør den og olivenolien i, indtil ostemassen samles og bliver mere lind. Put ostemassen i en sprøjtepose eller frysepose, klip et lille hul og fyld alle jalapeños med den bløde ostecreme.

Sæt de fyldte jalapeños i fryseren, mens du pisker æggene sammen og varmer olien til frituren.

Olien skal være ca. 170ºC varm. Hvis du ikke har et termometer, så test varmen ved at stikke bagenden af en tændstik ned i olien. Hvis den syder godt, så er olien klar.

Bland mel, salt og peber og vend de kølige jalapeños heri. Vend dem herefter i de sammenpiskede æg og tilsidst i panko-raspen. Paneringen kan godt have lidt svært ved at binde til de glatte jalapeños. Derfor skal du gentage det hele proceduren, så du er sikker på en skudsikker og sprød jalapeños, hvor osten ikke løber ud før du bider.Friter de panerede jalapeños indtil de er sprøde og let gyldne. Varm dem herefter i en 150ºC varm ovn og server straks!




Der er ingen kommentarer - endnu.

Send