Rejecocktail med chilidressing, chips og stenbiderrogn

Rejecocktail 1

Nu er det snart påske og tid til årets bedste frokostbord – hvis du spørger mig! Påskefrokosten er helt klart en af mine favoritter, da man får en masse retter med fisk og skaldyr.

I år har jeg lavet en lille klassiker af en opskrift til påskefrokosten: rejecocktail – forretten fra firsernes festmåltid! Opskriften er lavet i samarbejde med Hav i Torvehallerne og Solfrugt, hvor alle varerne også er fra.

Selvom du sikkert har fået en tarvelig rejecocktail, så skal man bestemt ikke kimse af en rigtig rejecocktail, hvis den altså laves med nogle lækre rejer og en god dressing.

Opskrift på rejecocktail med chilidressing, chips og stenbiderrogn

Opskrift på rejecocktail med sprøde kartoffelchips, stenbiderrogn og chilisovs - lige til din påskefrokost

Rejecocktail med sprøde kartoffelchips, stenbiderrogn og chilisovs

Til retten har jeg lavet en lidt “hottere” version af den klassiske thousand island-dressing, som der normalt serveres sammen med rejecocktail. Hav har nemlig fået lavet deres helt egne chilisovse, som egentligt er tiltænkt til østers, men da jeg så dem, så tænkte jeg, at jeg ville prøve en af dem i min dressing. Den jeg valgte er med granatæble og er let sød og syrlig. Udover chilisovs kom jeg også grillet peberfrugt og røget paprika i dressingen, hvilket gav en god krydret kant.

Traditionelt kommes der icebergsalat og nogle gang hvide asparges i en rejecocktail. Begge dele har jeg styret uden om og i stedet brugt rå rosenkål, som giver en et lækkert bid til retten. For rigtigt at slutte cirklen på firser-forretten, toppede jeg den af med friterede kartoffelchips og stenbiderrogn.

I bedste firserstil anrettede jeg mine rejecocktails i drinksglas på stilk, men du kan sagtens bruge andre glas, som passer dig bedst.

Opskriften er beregnet til 4 personer, som en forret.

Dette er et sponsoret indlæg lavet i samarbejde med Hav og Solfrugt i Torvehallerne.

Ingredienser

  • 300 g. kogte og håndpillede rejer fra Skagen
  • 100 g. hele, kogte grønlandske rejer
  • 50 g. stenbiderrogn
  • 5 små kartofler
  • 8 rosenkål
  • 2 modne avocadoer
  • 1/2 liter neutral olie
  • Saft fra en 1/2 citron
  • salt og peber

Chilidressing til rejecocktail

  • 100 g. mayonnaise
  • 2 spsk. fed yoghurt
  • 1 grillet rød peberfrugt
  • 4 spsk. chilisovs fra Hav
  • 1 spsk. worcestershiresovs
  • 1 tsk. røget paprika
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Chilidressing til rejecocktail

Tænd ovnen på grillfunktionen og grill peberfrugten indtil at alt skindet er blevet sort eller godt mørkt. Det tager ca. 15 min. og kræver at du drejer peberfrugten et par gange undervejs. Put peberfrugten i en frysepose eller plastikbøtter i 10 min., så eftervarmen løsner skindet yderligere. Træk herefter skindet af peberfrugten med en skarp urtekniv og hak peberfrugten groft.

Blend den grillede peberfrugt med mayonnaise, yoghurt og de andre ingredienser. Smag til med salt og peber og eventuelt lidt mere chilisovs.

Resten af rejecocktailen

Skær de små kartofler ud i tynde skiver – brug eventuelt et mandolinjern eller en kartoffelskræller, hvis du har et mandolinjern. Varm olien op til ca. 190ºC og friter kartoffelchipsene til de et letgyldne og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.

Halver avocadoerne, fjern stenene og mos dem godt. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Pil de grønlandske rejer, men lad gerne hovedet sidde på, da det pynter.

Skær lidt af bunden af rosenkålene og fjern det yderste lag af blade. Pluk herefter bladene og fordel dem i bunden af glassene. Kom en smule af dressingen, kom avocadoen i og fyld op med de håndpillede rejer fra Skagen og kom lidt mere dressing ud over.

Pynt af med kartoffelchips, stenbiderrogn og grønlandske rejer.

Opskrift på rejecocktail med sprøde kartoffelchips, stenbiderrogn og chilisovs - lige til din påskefrokost

Rejecocktail med sprøde kartoffelchips, stenbiderrogn og chilisovs




Der er ingen kommentarer - endnu.

Send