Råsyltede rabarber med creme og chokolade

Råsyltede rabarber med creme og chokolade 1

Rabarbersæsonen er i fuld gang og det er bare med at bruge de skønne røde stængler mens de er her! Hvis du vil lave en nem og enkel dessert med rabarber, hvor du ikke skal bage eller forberede det store, så prøv denne opskrift.

Der er ikke noget der smager ligesom rabarber og jeg elsker især den dejlige syrlighed og smag, der kommer frem i mødet med sukker. I denne opskrift skal du råsylte rabarberne – det vil sige, at du hverken skal bages eller koge rabarberne, men derimod lade de rå rabarber trække i en sukkerlage, så den voldsomme syre nedbrydes og rabarberne kan spises. Jeg har råsyltet rabarber flere gange – se mere lige her –  og de kan både bruges i det søde, så vel som i det salte køkken – de går især godt til fisk og lam.

Når man råsylter frugt eller grøntsager – ligesom en klassisk agurkesalat – beholdes teksturen mere. Det er ret lækkert til en dessert, hvor du ønsker lidt mere bid og friskhed. Det anden gode ting ved at råsylte er, at du også kan konservere sæsonens lækre frugt og grøntsager og spise dem i løbet af efteråret.

Jeg har valgt at servere de råsyltede rabarber sammen med en sund omgang flødeskum, med creme fraiche, og mørk chokolade, hvis lette bitterhed går fantastisk sammen med de syrlige og søde rabarber.

Opskriften er beregnet til 4-6 personer.

Ingredienser

  • 1/4 liter piskefløde
  • 200 g creme fraiche 38%
  • 150 g mørk chokolade

Rabarber og syltelage

  • 500 g rene rabarberstængler (svare ca. til et stort bundt rabarber)
  • 200 g sukker
  • 2 hele stjerneanis
  • 1 stang god vanilje
  • 1/2 liter vand

Fremgangsmåde

Del vaniljestangen på langs, skrab vaniljekornene ud og kog den sammen med sukker, stjerneanis og vand indtil sukkeret er opløst og sluk så.

Ordn rabarberne og skær dem ud i skrå skiver på ca. 1 cm. tykkelse – du skal ende med ca. 500 g i alt.

Kom de rå rabarber ned i den varme sukkerlage og lad dem trække i ca. 2 timer på køkkenbordet. Smag på rabarberne – de skal have et godt bid, men også være tilpas søde og syrlige. Du kan sagtens råsylte rabarberne dagen før, så skal de bare sættes i køleskabet.

Bland fløde og creme fraiche og pisk kraftigt indtil det bliver en luftig creme. Hak chokoladen groft.

Du kan enten anrette hele omgang i en stor skål eller fad, eller portionsanrette ligesom på billedet – det er op til dig.

Råsyltede rabarber med creme og chokolade - nem og enkel sommerdessert




Der er ingen kommentarer - endnu.

Send