Popcorn med chili- og ostesmag

Popcorn med chili- og ostesmag 1

Jeg har længe haft lyst til at lave popcorn med chili og ost – chili/cheese-kombinationen fungerer jo perfekt sammen! Det har jeg konstateret før lige her. Men til disse popcorn ville jeg gerne et lidt mere tørt og let spiseligt resultat, uden al den klistrede ost.

Gærflager i stedet for ost på dine popcorn

I stedet for ost har jeg brugt gærflager til denne omgang popcorn. Gærflager har længe været yderst populært til vegetarisk og vegansk mad, som en smagsforstærker. Gærflager minder i smagen om en blanding af nødder og ost – og er derfor perfekt til at krydre popcorn med, når du vil have smagen af ost uden at det klistrer for meget på fingrene.

Nu tænker du sikkert: “Man kan da ikke spise gær?”, og bare rolig, for det skal du heller ikke. Gærflager laves nemlig af inaktivt gær, hvilket betyder, at en gærkultur dannes og herefter dræbes, så den hverken smager af gær eller længere kan bruges som hævemiddel i f.eks. brød. Derimod giver gærflager en god umamismag, lidt ligesom en god bouillon giver smag til suppen, og fiskesovs giver smag til asiatiske retter.

Opskrift på popcorn med chili og ostesmag - sådan bruger du gærflager i stedet for ost

Gærflager

Gærflager kan købes i diverse helsekostbutikker eller hos Matas.

Ud over gærflager – og den ostede smag – har jeg brugt Piment D’espelette, der er en lækker, middelstærk paprika med en let røget note. Du kan selvfølgelig sagtens bruge en anden tørret chili eller paprika efter din egen smag, hvis du ønsker lidt mere varme. Du finder Piment D’espelette hos bl.a. ASA Spice i Torvehallerne eller på deres webshop.

Opskrift på popcorn med chili og ostesmag - sådan bruger du gærflager i stedet for ost

Piment D’espelette – en middelstærk paprika.

 

Opskrift på popcorn med chili- og ostesmag

Ingredienser

  • 100 g. popmajs (ca. 1 dl.)
  • 1 spsk. vindruekerneolie
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. gærflager
  • 1/2 spsk. Piment D’espelette
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

Bland gærflager, chili og salt, og blend det hele helt fint i en kaffemølle eller stød det i en morter. Varm en gryde med vindruekerneolien og et par af majsene – når de popper, kommes resten i. Ryst gryden med jævne mellemrum, så alle majsene poppes.

Opskrift på popcorn med chili og ostesmag - sådan bruger du gærflager i stedet for ost

Krydderier, salt og olier til popcorn med chili- og ostesmag.

Når de sidste majs er poppet, kommes olivenolien i gryden og der røres rundt, så den dækker alle popcornene. Kom halvdelen af krydderiblandingen i og rør rundt igen. Kom den sidste krydderihalvdel i, og rør rundt en sidste gang (gem eventuelt en lille smule, så du kan smage til efter behov).

Opskrift på popcorn med chili og ostesmag - sådan bruger du gærflager i stedet for ost

Popcorn med chili- og ostesmag – lidt stærke, ostet og meget vanedannende!




Der er ingen kommentarer - endnu.

Send