Det er snart forår – hvis altså vejret er med på det! Det betyder, at vi snart kan få nye danske kartofler, som smager dejligt let i modsætning til de gamle bagekartofler du har spist hele vinteren.
For at fejre de nye kartofler, har jeg lavet en lækker cremet kartoffelmos med rigeligt smør i. Nu tænker du sikkert, at det er synd at lave kartoffelmos med helt nye kartofler, men det smager fantastisk – så prøv det!
Til kartoffelmosen har jeg lavet en sprød svinemørbrad, rullet i krydderurter, rasp og parmesanost, samt lidt braiseret hjertesalat.
Jeg er stor fortaler for, at man spiser rosa svinekød, da det ellers kan risikere at blive ret så tørt – især når vi taler om svinemørbrad. Derfor er denne omgang svinemørbrad tilberedt, så den er rosa. Er du ikke så glad for det, så giv den et par minutter mere i ovnen.
Opskriften er beregnet til 4 personer
Opskrift på svinemørbrad rullet i urter med cremet kartoffelmos og braiseret hjertesalat
Ingredienser
Svinemørbrad rullet i urter
- 1 svinemørbrad
- ¼ bundt salvie
- 3 stilke rosmarin
- 3 stilke bredbladet persille
- 50 g. revet parmesan
- 50 g. rasp
- Skal fra 1 citron
- 2 spsk. olivenolie
- Salt og peber
- ca. 3 spsk. stærk sennep
- 4 spsk. hvedemel
Cremet kartoffelmos
- 1 kg. små nye kartofler
- ¼ l. sødmælk
- 200 g. smør
- 1 tsk. salt
- Peber
Braiseret hjertesalat
- 4 stk. hjertesalat
- 50 gr. smør
- 2 dl. hvidvin
- saft fra 1 citron
- 2 stilke frisk estragon
- 10 peberkorn
- 1 spsk. sennep
Fremgangsmåde
Svinemørbrad rullet i urter
Start med at lave urteblandingen. Blend alle krydderurter, parmesan, citronskal, 1 spsk. olivenolie, salt og peber indtil det hele er pænt jævnt. Kom raspen i og blend til det hele samler sig.
Steg svinemørbraden af ved høj varme i 1 spsk. olivenolie, så den får en pæn stegeskorpe – den skal ikke stege færdig. Tag svinemørbraden af panden, strøg melet ud på en tallerken og rul svinemørbraden heri. Pensl den med sennep og rul den i urteblandingen. Bag den i ovnen i 15 min. ved 180°C. Vend den når halvdelen af tiden er gået, så paneringen kan blive sprød.
Tag svinemørbraden ud ovnen og lad den hvile i ca. 10 min. før du skærer tykke skiver.
Cremet kartoffelmos
Skræl de små nye kartofler og kog dem nænsomt i mælken indtil de er møre – det tager ca. 15-20 min. Blend kartoflerne sammen med mælken, smør, salt og peber indtil kartoffelmosen er helt lind og cremet.
Braiseret hjertesalat
Bring hvidvin i kog. Skru ned og lad den simre med laurbærblade, estragon og peberkorn i ca. 2 min.
Fjern de yderste blade fra hjertesalaten og skær den yderste og brune kant af roden – salathovedet skal stadig kunne hænge sammen, så skær ikke for meget af. Skær et kryds i bunden på ca. 1 cm., så denne del også kan blive tilberedt.
Braiser hjertesalaten ved lav varme i hvidvinen i 10-15 min. under låg. Vend hjertesalaten et par gange undervejs. Når de er møre, men stadig har bid, tages de op. Braiseringsvæsken koges ind til halvdelen og monteres med det sidste smør til sidst.
Der er ingen kommentarer - endnu.
Send