Hvis du laver de her amerikanske pandekager med bourbonglaseret bacon, så garanterer jeg dig for, at din weekend bliver eminent!
Jeg har længe haft en ustyrlig trang til at spise en stak lette og luftige amerikanske pandekager, så sidste weekend måtte jeg gå en tur i køkkenet og give efter for trangen. Til pandekagerne lavede jeg en omgang bourbonglaseret bacon, som simpelthen var et hit! Nu tænker du sikkert: “hvad i al verden er det for noget?” Og det skal jeg sige dig – det er fantastisk! Jeg lavede en tyk, sød og salt sovs smagt til med en god amerikansk bourbon, som jeg smurte på næsten færdigstegt bacon – lidt ligesom en god barbequesovs, som du pensler på kødet.
Opskrift på amerikanske pandekager med bourbonglaseret bacon
Ideen til bacon glaseret med bourbon kom fra, at jeg i sommer lavede en ret lækker grillmarinade til en omgang grillet okseribben. Her blandede bl.a. jeg røget paprika, spidskommen, brun farin, ketchup og en anelse god amerikansk bourbon, for at få en læderagtig note frem. Den opskrift har jeg udviklet og ændret lidt på, så den passer bedre til en omgang amerikanske pandekager med bacon en weekendmorgen.
De amerikanske pandekager er ret klassiske, men har selvfølgelig også et tvist (*host* bourbon *host*). De er knapt så søde som de tynde danske pandekager, hvilket er ret lækkert når de skal serveres på brunch- eller morgenbordet.
Opskriften er til 4 personer, men 2 personer kan sagtens spise det hele!
Ingredienser
Bourbonglaseret bacon
- 250 g. god røget bacon
- 1 dl. god amerikansk bourbon – jeg brugte Heart of Kentucky 2004 fra Noorbohandelen i Torvehallerne.
- 1/2 dl. sukker (gerne vaniljesukker)
- 3 spsk. tomatpuré
- 1 spsk. sød sennep
- 1 spsk. worcestershire-sovs
- saft fra 1/2 citron
- 1 tsk. friskkværnet peber
Amerikanske pandekager
- 200 g. hvedemel
- 1 stor spsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 2 æg
- 30 g. sukker (gerne vaniljesukker)
- 1/4 liter sødmælk
- 50 g. smeltet smør
- 1 spsk. bourbon
Fremgang
Bourbonglaseret bacon
Start med at sætte bourbonglacen (glace er et fint ord for indkogt sovs) over. Rør alle ingredienserne sammen og lad det simre indtil sovsen er godt tyk.
Skær baconen ud i halvtykke skiver, krydr dem med friskkværnet peber på begge sider, og bag dem i oven i ca. 10 minutter på 200 grader. Når de er nogenlunde sprøde, tager du dem ud af ovnen, vender stykkerne om og pensler begge sider med bourbonglacen. Bag baconen videre indtil den er sprød.
Amerikanske pandekager
Imens bourbonglacen koger ind, og baconen bager, laver du pandekagedejen.
Rør alle de tørre ingredienser sammen først. Pisk herefter mælk, æg og bourbon sammen og tilsæt de tørre ingredienser lidt ad gangen imens du rører rundt. Du skal ikke piske dejen helt vildt, da den derved risikerer at blive sej, og den skal jo gerne blive let og luftig. Til sidst rører du det smeltede smør i.
Varm en god sliplet-pande op. Den skal ikke være vildt varm, men middelvarm. Hæld pandekagedejen op i en kande og hæld den på den panden i en cirkulær bevægelse, så hver pandekage bliver ca. 8 cm. i diameter. Hæld en ekstra klat dej på hver pandekage, lige efter de har sat sig. Pandekagerne skal have ca. 1 1/2 minut på hver side, indtil du ser små bobler komme op af dejen.
Server straks de varme pandekager med den bourbonglaseret bacon og læg en stor klat smør på toppen!
Der er ingen kommentarer - endnu.
Send