Apps til din smartephone

Jeg er som mange andre ejer af en smartphone – i mit tilfælde en iPhone. Derfor har jeg igennem længere tid afprøvet et par mad- og vin-apps. Den korte konklusion er, at nogle er bedre end andre, og det er desværre oftere reglen end undtagelsen at de ikke er gode nok – det kan enten være at selve indholdet er kedeligt/begrænset, eller at funktionaliteten af selve app’en ikke er optimal. Heldigvis kommer der konstant flere til, og jeg forsøger så vidt muligt at holde mig orienteret med de fleste. Det eneste krav er blot, at de skal være gratis, eller have en free-udgave tilgængelig, som man kan prøve før man køber.  

To app’s jeg til gengæld bruger jævnligt er Epicurious Recipe & Shopping List og Wine Ph.D. 

Epicurious Recipe & Shopping List

Den første er ret så anvendelig som inspiration til den næste ret du skal lave. Dette gives også på deres hjemmeside men app’ens design og funktionalitet er overskueligt og er lettere at navigere i, end hjemmesiden. App’en giver adgang til hele epicurious.com’s katalog af opskrifter (ca. 27.000) og er inddelt i aktuelle kategorier – så som årstider og helligdage. Ligeledes er søgefunktionen ganske pædagogisk, da det her er muligt at søge ud fra rettens hovedingrediens, type af måltid, region, specielle hensyn (lavt indhold af kulhydrat, sukker etc.) sæson osv. Dermed er det nemt at søge ud fra ens præferencer, eller hvad der umiddelbart er tilgængeligt i ens køkken eller lokale supermarked og grønthandler. Yderligere er det nemt at arkivere de opskrifter man finder interessante, og efterfølgende få dem som indkøbsliste.
Denne app vil klart være lækker at have på en iPad eller anden tablet, da skærmstørrelsen vil gøre den mere anvendelig at bruge i køkkenet.

Wine Ph.D.

Wine Ph.D. er som navnet antyder en vin-app. Den fungerer grundlæggende som et opslag for vine, deres specifikationer og vurderinger af bl.a. Wine Spectator og The Wine Advocate. Derudover er nogle af vinene udstyret med anbefalinger til hvilken spise de bedst kan akkompagnere. Derfor fungerer den godt som en overskuelig oversigt over potentielle og spontane vinindkøb, som man måtte gøre sig på farten. Den indeholder dog ikke alle vine og årgange. Til gengæld holdes den løbende opdateret, så den kan kun blive kun bedre med tiden.

 

 
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send