Oktober er over os, og efterårsvejret er for alvor indtruffet. Derfor er det dejligt at varme sig på en simpel, men delikat suppe, så som blomkålssuppe. Det er samtidig ved at være den sidste chance for blomkål, før vinteren dikterer andre masser af retter med rodfrugter, så skynd dig ud og find noget! Blomkål er en skøn grøntsag, så længe den ikke tilberedes for længe. Blomkål egner sig fantastisk der til at blive sammensat med mere krydrede, fede og stærke ingredienser, så som bacon, smør, chili og endda ansjoser.
Opskrift på blomkålssuppe med sprød bacon og estragon
Denne opskrift på blomkålssuppe er i sig selv meget enkel og billig, så sørg for at vælge nogle gode råvarer. Køb f.eks. en god, økologisk og tørsaltet bacon og et flot og frisk blomkålshoved. Den fede, salte og sprøde bacon en skøn sammen med blomkål og kan få selv den mest inkarneret kødspiser til at ville have mere. Jeg har valgt at pynte min blomkålssuppe af med estragon, da jeg synes, at det giver en god og frisk kontrast til suppen. Hvis du ikke lige kan finde estragon i dit lokale supermarked eller grønthandler, så prøv en anden krydderurt – evt. basilikum.
Opskriften er beregnet til 4 personer
Ingredienser
- 1 helt blomkålshoved, på 1 kg.
- 4 små skalotteløg, eller 1 stort zittauerløg
- 4 fed hvidløg
- 1 l. mild hønsebouillon
- 4 stilke estragon
- 200 gr. bacon, eller 8 skiver serranoskinke
- 150 gr. smør
- 1 spsk. neutral olie
- 2 tsk. mellemstærkt chilipulver
- 1 spsk. æblecidereddike, eller anden god kryddereddike
- 4 spsk. skyr, eller creme fraiche
- salt og peber
Fremgang
Start med at skære baconen ud i tynde skiver, hvis du har købt et helt stykke. Steg dem i ovnen på 175º i ca. 10 min., eller til de er sprøde.
Skær blomkålen ud i grove stykker, og snit løg og hvidløg fint. Varm en gryde op til høj varme og tilsæt olie, samt en 1/3 af smørret. Når smørret har bruset af, steger du blomkålen af, indtil den har fået en pæn gylden farve. Tilsæt herefter det finthakkede løg og hvidløg og fortsæt indtil de er gennemsigtige.
Tilsæt chilipulver, en smule salt (ca. 1 tsk.), og friskkværnet peber. Rør godt rundt, tilsæt eddiken og hæld herefter den varme hønsebouillon på. Skru ned til mellem varme, læg låg på og lad blomkålssuppen simre i små 5 min.
I mellemtiden plukker du den friske estragon og tjekker baconen.
Når suppen har kogt igennem blendes den. Start med at blende suppen jævn og tilsæt herefter skyr og resten af smørret. Blend den igen og smag til med salt og peber, hvis du synes.
Server blomkålssuppen rygende varm med den sprøde bacon, estragon og noget godt surdejsbrød til.
Der er ingen kommentarer - endnu.
Send