Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/raavare.dk/public_html/wp-content/themes/bucket/wpgrade-core/vendor/redux3/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 437
Rosmarin- og olivenoliekage

Rosmarin- og olivenoliekage

Rosmarin- og olivenoliekage

Vinteren er stadig er over Danmark, men foråret er forhåbentligt lige om døren. I mellemtiden er det derfor dejligt at bruge råvarer, der minder en om varmere tider.
En rosmarin- og olivenoliekage dufter og smager netop af noget fra varmere himmelstrøg, og sender ens tanker af sted mod Middelhavet, hvor rosmarinen vokser frit og olivenolie er en fast del af hvert måltid.

Når du bager denne kage er det selvfølgelig vigtigt, at du anvender en rigtig god ekstra jomfru olivenolie, da den jo er den ene af to hovedingredienser i selve kagen. Jeg har selv, for ganske kort tid siden, været så heldig, at få fat i 5 liter økologisk ekstra jomfru olivenolie fra Grækenland, som smager fuldstændig fantastisk. Derfor tænkte jeg på alternative måder at anvende en god olivenolie på, og fandt frem til denne kage.
Det står dig selvfølgelig frit for, at bruge olivenolie fra andre lande. Så længe, at du selv synes at olien smager og dufter dejligt.

Hvis du er i tvivl om hvordan du dufter og smager på en olivenolie, så se denne video med en meget passioneret herre, der bestemt elsker olivenolie.

Kagen herunder er forholdsvis simpel at lave, og kræver ikke de store bagekundskaber. Den minder i konsistens mest om en saftig sandkage, med en god smag af rosmarin og eftersmag af olivenolie (Du kan selv justere mængden af rosmarin. Jeg tror, at jeg supplerer med lidt mere næste gang).

Ingredienser

  • 4 hele æg
  • 1,7 dl. god ekstra jomfru olivenolie
  • 2 spsk. finthakket frisk rosmarin
  • 190 gr. hvedemel
  • 190 gr. rørsukker
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. fint flagesalt 

Udstyr

  • En røremaskine m. piskeris (eller alternativt en kraftig stavblender m. piskeris) 
  • En springform på ca. 20 cm i diameter, eller en rugbrødsform på ca. 1,5 liter
  • En bagerist til afkøling 

 

Fremgang

Start med at tænde ovnen på 160º. Pisk de hele æg og sukker hårdt, indtil massen er hvid og luftig. Hæld herefter olivenolien langsomt ned i massen i en tynd stråle, mens der piskes videre (dette er en emulsion, og er i princippet det sammen der sker, når man laver en mayonnaise). Drys den hakkede rosmarin i, og pisk det hele sammen. Bland mel, bagepulver og salt sammen og tilsæt det lidt af gangen.

Hæld massen i en smurt form, og bag den på midterste rille i ovnen i 45 min. Roter formen undervejs, så bagningen bliver jævn.

Tag kagen ud af formen, og afkøl den kort på en bagerist før du skærer i den.

Nu kan du også følge Raavare på Facebook!




Der er ingen kommentarer - endnu.

Send