Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/raavare.dk/public_html/wp-content/themes/bucket/wpgrade-core/vendor/redux3/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 437
Sayadieh - arabisk torsk med ris og løgpuré

Sayadieh – arabisk torsk med ris og løgpuré

Sayadieh – arabisk torsk med løgpuré

Sayadieh, eller sayadiah som den også kan staves, er en meget simpel og hurtig ret med torsk, som er perfekt at servere på dage, hvor du ikke har alverdens tid. Retten laves med nogle gode stykker torsk og en løgpuré, smagt til med kommen og spidskommen – det lyder sikkert lidt specielt, men det er rigtigt lækkert!

Højsæsonen for torsk synger på sidste vers og derfor har jeg været ude og købe en hel torsk på næsten 3 kg. Torsk er princippet en helårsfisk, men man siger populært, at den er bedst i måneder der slutter på “r” – dvs. september-februar. Min lokale fiskemand sagde dog, at torsken er fin frem til påske, så du kan stadig nå det lidt endnu. Jeg har som sagt købt en hel torsk, da jeg har planlagt at lave et par forskellige opskrifter med torsk de næste par dage. Udover at du selvfølgelig får en masse dejlig fisk, når du køber en hel torsk, så er sidegevinsten, at du også kan koge lidt fiskefond på benene og hovedet.

Til denne ret skal du som sagt bruge nogle gode, tykke skiver torsk. Udskæring ligger på tværs af ryggen og ligner den der hos laksen hedder laksebøf – så derfor kalder jeg dem torskebøffer. Det er ret let at skære torskebøfferne selv – se hvordan her – men hvis du ikke lige har planer om at købe en hel torsk, så skal du bare få din fiskemand til at gøre det.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

Ingredienser til sayadieh

 • 4 torskebøffer på ca. 200 g. hver
 • 4 store løg
 • 1 dl. olivenolie
 • 8 dl. vand
 • 4 dl. hvide ris
 • skal af en hel citron
 • saft af en 1/2 citron
 • 1 spsk. hel kommen
 • 1 spsk. hel spidskommen
 • salt og friskkværnet peber
 • finthakket persille eller koriander til pynt

Fremgang

Start med at salte dine torskebøffer på begge sider. Du skal bruge ca. 1/2 tsk. pr. torskestykke.

Skær top og bund af løgene, halver dem og pil skallen af. Snit dem i tynde skiver på langs og steg dem bløde i halvdelen af olivenolien. Når de er blevet bløde, koger du 3/4 af dem i ca. 10 min. Den sidste 1/4 steger du videre indtil de bliver sprøde. Læg dem herefter på noget køkkenrulle og lad dem tørre.

Stød eller kværn kommen og spidskommen helt fint.

Skræl halvdelen af skallen fra citronen – det gøres lettets med en kartoffelskræller.

Sigt de kogte løg og gem vandet til risene. Blend løgene med en stavblender og smag puréen til med halvdelen af spidskommen og kommen, samt 1/2 tsk. salt, friskkværnet peber og lidt citronsaft.

Sæt risene over sammen med skallen fra en hel citron og 1 tsk. salt. Bring risene til kogepunktet og lad dem herefter simre i 20 min. ved lav varme.

Imens risene koger, steger du torskebøfferne af ved høj varme i resten af olivenolien. De skal brunes af på alle sider, så fat to gode paletter, så du kan holde dem på højkant. Når alle sider har fået en pæn farve, lægger du dem over i et ildfast fad smurt med lidt olie – hvis din pande kan tåle at komme i ovnen, så lader du dem selvfølgelig bare ligge der. Pres resten af citronsaften udover torskebøfferne og læg løgpuré på hver torskebøf. Dæk det hele til med stanniol og steg det videre i ovnen i ca. 10 min. ved 180°C.

Når dine ris er kogt færdige, smages det til med resten af kommen og spidskommen og en smule salt, hvis de mangler det.

Anret det som vist på billedet, med risene i bunden torskebøfferne ovenpå og pynt af med hakket persille og de stegte løg.

Sayadieh er en arabisk torskeret med løgpuré og ris smagt til med kommen og spidskommen. Det er en nem og hurtig fiskeret, der er perfekt at servere alle ugens dage.

Server din sayadieh med lidt frisk citronsaft
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send