Stenbiderrogn på sprøde kartoffelskræller med safranmayo

Stenbiderrogn på sprøde kartoffelskræller

Året første omgang stenbiderrogn er landet! Derfor smuttede jeg fluks forbi Hav i Torvehallerne og købte en hel bøtte, som jeg har spist af hele weekenden. Jeg fik selvfølgelig også lavet en opskrift på en forret, som du passende kan lave, hvis du har et par kartoffelskræller i overskud.

Stenbiderrogn og kartoffel

Nu tænker du sikkert: “Hvornår har man kartoffelskræller i overskud?” Det kan for eksempel være når du har lavet bagte kartofler eller når du laver en omgang kartoffelmos. Når jeg laver kartoffelmos, så plejer jeg at bage bagekartoflerne med skræl på, i stedet for at skære dem ud og koge dem. Det giver en mere intens smag af kartoffel, da kartoflerne ikke udsættes for varmt vand. Kartoffel og stenbiderrogn er nemlig en rigtig lækker kombination. Kartoflens varme og sødme smag giver en dejlig kontrast til den friske og salte stenbiderrogn.

Opskrift på stenbiderrogn på sprøde kartoffelskræller med safranmayonnaise, løg og grapefrugt

Opskrift på frisk stenbiderrogn serveret på sprøde kartoffelskræller med safranmayonnaise, løg og dild

Frisk stenbiderrogn serveret på sprøde kartoffelskræller med safranmayonnaise, løg og dild

Som sagt passer stenbiderrogn og kartoffel godt sammen. Så da jeg skulle lave en portion aligot i weekenden, så gemte jeg selvfølgelig de tomme kartoffelskræller til en hurtig forret med stenbiderrogn. Aligot er, kort fortalt, en fransk version af kartoffelmos vendt med rigeligt ost og det er meget lækkert! Den opskrift kommer selvfølgelig her på raavare meget snart og hvis du ikke vil gå af den, så giv min Facebookside et like, så giver jeg besked når den er klar.

De tomme, og skrabede, kartoffelskræller fra bagekartoflerne bliver halveret, skåret i fire dele og kort stegt i vindruekerneolie, så de bliver helt sprøde. De sprøde kartoffelskræller smøres med safranmayonnaise, fyldes med rigeligt stenbiderrogn og toppes med løg, grapefrugt og frisk dild. Til at starte med ville jeg gerne have haft fat i blodappelsin,  men min lokale Irma var desværre ikke leveringsdygtig, så det blev med grapefrugt i stedet.

Ingredienser

Stenbiderrogn og tilbehør

  • 200 g. stenbiderrogn
  • Tomme kartoffelskræller fra 4 bagekartofler
  • 3-4 dl. vindruekerneolie
  • 1 skalotteløg
  • 1 halv grapefrugt eller blodappelsin
  • Dild til pynt

Safranmayonnaise

  • 1 æggeblomme
  • 1,5 dl. vindruekerneolie
  • 1 knivspids safran
  • 1 spsk. saft fra grapefrugt eller blodappelsin
  • 1 knivspids salt
  • peber

Fremgangsmåde

Safranmayonnaise

Start med at lave safranmayonnaisen, som gerne må trække lidt tid i køleskabet, så smagen af smagen af safran kan trække ud i mayonnaisen.

Blend æggeblomme, safran, safran, saft fra grapefrugt og peber sammen indtil at det skummer og er lidt luftigt. Hvis du har en stavblender, så gøres det lettest i et det høje blenderglas som følger med. Tilsæt herefter vindruekerneolien i en tynd stråle mens du blender. Fortsæt indtil at mayonnaisen er tyk. Lad safranmayonnaisen trækker i køleskabet indtil at du skal bruge den.

Stenbiderrogn og tilbehør

Skær de tomme og halve kartoffelskræller fra bagekartoflerne ud i fire stykker, så der bliver 32 stykker i alt. Steg kartoffelskrællen i rigeligt vindruekerneolie. Du kan også bruge en mindre gryde og friturestege dem, hvis du har lyst. Kartoffelskrællerne skal bare blive gyldne og sprøde, så hold øje med dem! Læg dem på lidt køkkenrulle, så det overskydende olie forsvinder.

Skræl grapefrugten og pil hinden af hvert stykke, så du let kan ‘plukke’ de små perle som danner grapefrugten.

Skær tynde ringe af skalotteløget og pluk dilden.

Smag stenbiderrognen til med salt, peber og lidt saft fra grapefrugten.

Smør de sprøde kartoffelskræller med safranmayonnaise, fyld op med stenbiderrogn og pynt af med grapefrugtperler, dild og løg.

Opskrift på frisk stenbiderrogn serveret på sprøde kartoffelskræller med safranmayonnaise, løg og dild

Helt tæt på de små stenbiderrogn!




Der er ingen kommentarer - endnu.

Send