Som tidligere nævnt er det figensæson lige nu. Derfor har jeg bagt en kage med friske figner og med nogle af de figner som jeg syltede. Kagen er en såkaldt financier, som er en forholdsvis kompakt kage bestående af marcipan og mandelmel. Som regel bages denne kage i en rektangulær form, eller små portionsstørrelser, men jeg har valgt at bruge en rund springform i stedet for. Du kan selv vælge om du vil lave den samme kombination med friske og syltede figner, eller kun bruge friske figner. Det eneste du måske skal justere på er mængden af sukker, da de syltede figner er lidt sødere end de friske.
Ingredienser
5 hele æg
100 gr. sukker
250 gr. revet marcipan
250 gr. blødt smør
200 gr. mandler
50 gr. hvedemel
6 stk. friske figner
3 stk. syltede figner
1 dl. af lagen fra de syltede figner. Du kan også bruge sherry eller marsala.
Udstyr
Røremaskine
Dejskraber
Springform på 21 cm.
Fremgang
Blend de hele mandler til de næsten er pulver. Tilsæt melet og blend sammen.
Rør æg og sukker sammen til en hvid luftig masse, på højeste indstilling i en røremaskine. Hæld herefter syltelagen i massen og rør sammen. Hvis du ikke bruger syltede figner, kommer du 1 dl. marsala eller sherry i.
Skær toppen af alle fignerne, og del dem næsten helt igennem i et kryds. De skal stadig hænge sammen i bunden, så skær ikke for langt ned.
De skårne figner til Financier-kagen
Tænd ovnen på 170º.
Rør den revne marcipan ud i massen, og forsæt derefter med blendede mandler og mel.
Vend det bløde smør ind i dejen med en dejskraber.
Smør springformen, og hæld en smule af dejen i bunden, så fignerne kan stå selv. Sæt fignerne i dejen. Hæld herefter resten af dejen ud over; men start med at fylde hver åben figen, og fortsæt så med resten af formen. Stamp formen let, og ryk den frem og tilbage et par gange, så eventuelle luftbobler forsvinder.
Bag kagen på midterst rille i ovnen i 45-50 min. Når tiden er gået tjek så, at den er bagt færdig. Når man bager med frisk frugt er der en del væde, som forlænger bagetiden, så vær varsom med at skære i kagen lige med det samme. Tjek derfor at den er gennembagt, ved at stikke en pind eller lignende ned i midten af kagen. Hænger der noget ved når du trækker den op, skal den have længere tid. Du kan også trykke let på midten. Føles den stadig blød, er den ikke færdig!
Når kagen er færdig tages den ud af springformen og stilles på en rist for at afkøle. Når den er helt kold kan du skære i den.
Hej, jeg hedder Karl og jeg står bag Raavare. Her kan du finde en masse forskellige opskrifter, som forhåbentligt vil inspirere dig!
Hvis du har nogle spørgsmål er du mere en velkommen til at skrive en kommentar, eller sende mig en mail på karl@raavare.dk
Hvis du har lyst kan også følge Raavare’s Facebook-side, eller min Instagram - @raavare, hvor der selvfølgelig er mange billeder af mad, vin og andet spændende!
Der er ingen kommentarer - endnu.
Send