Kyllingesalat med æbler, blegselleri og sprødt kyllingeskind

Kyllingesalat med æbler, blegselleri, estragon og sprødt kyllingeskind 1

Det er snart påske og derfor skal du da lave en lækker kyllingesalat til din påskefrokost. Kyllingesalat er en skøn smørrebrødsspise og kan nydes det hele året – så lav den ikke kun til din påskefrokost, men også til andre lejligheder.

Du kender sikkert den klassiske kyllinge- /hønsesalat, som godt kan være en anelse kedelig. Det er denne kyllingesalat ikke! Denne version af kyllingesalat er mere frisk og sprød, end den klassiske med champignon og hvide asparges fra dåse.

Som jeg tidligere har nævnt, så kommer der en lille række af opskrifter til din påskefrokost de næste par dage – så hold øje med raavare.dk, eller smid et ’synes godt om’ på Raavares Facebook-side, så går du ikke glip af noget!

Hvis du gerne vil have lidt mere inspiration til din påskefrokost, så har jeg også samlet en liste over alternative opskrifter, som du kan supplere de klassiske retter med.

Opskrift på kyllingesalat med æbler, blegselleri og sprødt kyllingeskind

Champignonerne og de bløde, hvide asparges fra dåse er blevet udskiftet med blegselleri og æbler. Blegsellerien giver selvfølgelig en dejlig, sprød konsistens, men også en anelse bitterhed. Æblerne giver lidt syrlighed og sødme, som passer godt sammen med den let fede smag fra mayonnaisen. Den sprøde bacon fra den klassiske hønsesalat skal du ikke snydes helt for. Baconen er nemlig blevet erstattet af kyllingens eget skind, som bliver bagt i ovnen til det er helt sprødt – lidt ligesom flæskesvær!

Ud over æbler, blegselleri og sprødt kyllingeskind, skal du selvfølgelig bruge en kylling. Jeg har brugt en hel kylling fra Løgismose, som du kan finde i Netto. Jeg vil opfordre dig til at købe en god hel kylling, da du både for mere for pengene, og så får du også det skind, som du skal bruge til retten. Ud over det sprøde skind får du også en skøn og mild kyllingebouillon, når du koger kyllingen. Den skal du selvfølgelig gemme og bruge til en suppe eller sovs.

Hvis du gemmer lidt af det sprøde kyllingeskind, så lover jeg, at der meget snart kommer en anden opskrift til påskefrokosten, hvor du også kan bruge det (det er noget med grønne og hvide asparges og masser af hollandaise).

Til den her kyllingesalat skal du også lave din egen sennepsmayonnaise, som er det der binder hele din kyllingesalat sammen.

Opskriften giver en god stor portion kyllingesalat til ca. 8 personer, alt efter størrelsen på dit smørrebrød.

Ingredienser

Til kogning af kylling

  • 1 hel kylling på ca. 1 1/2 kg. (jeg har brugt en frilandskylling fra Løgismose)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 2 stængler blegselleri
  • 1/2 spsk. hele korianderfrø
  • 1/2 spsk. fennikelfrø
  • 10 hele peberkorn

Sennepsmayonnaise

  • 2 æggeblommer
  • saft fra 1/2 citron
  • skal fra 1 hel citron
  • 1/4 tsk. salt
  • 1/4 tsk. friskkværnet peber
  • 2 spsk. sennep
  • 1 fed hvidløg
  • 2,5 dl. neutral olie

Selve kyllingesalaten

  • Plukket kyllingekød
  • 1 portion sennepsmayonnaise
  • 1 dl. creme fraiche
  • 2 æbler, skåret i små tern
  • 3 stængler blegselleri, skåret i tynde skiver
  • 6 stilke frisk estragon
  • salt og friskkværnet peber

Fremgang

Sprødt kyllingeskind

Start med at tage skindet af den hele kylling. Med en skarp kniv lægger du et langt snit ned langs ryggen på kyllingen. Tag fat i kanten af skindet og træk imens du skærer med kniven – du skal bare hjælpe skindet af kødet, så skær ikke for hårdt. Træk og skær indtil du kommer til lårene og træk så skindet helt af. Hold fast i selve låret og træk til, så skindet slipper!

Sådan skærer du skindet af en kylling

Læg et snit ned langs kyllingens ryg og træk skindet af. Brug kniven til at løfte skindet af fra kødet

Sådan skærer du skindet af en kylling

Hold fast i låret og træk skindet af

Ved vingerne kan det godt være lidt svært at få skindet af, så her skal du bruge kniven lidt mere. Skær så godt du kan, og så du får så meget med som muligt. Skindet på brystet slipper ganske let og skal bare trækkes af.

Sådan skærer du skindet af en kylling

Skær langs vingerne og træk skindet af

Skær skindet ud i fire store stykker og salt det på begge sider. Læg det på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen v. 200 i 15 min. Vend det om og giv det 5 min. mere, så det bliver sprødt på begge sider. Tag kyllingeskindet ud af ovnen, læg det på noget køkkenrulle og lad det dryppe af, så bliver helt sprødt.

Sprødt kyllingskind kan bruges til mange ting så som kyllingeskind eller tarteletter

Det saltede kyllingeskind klar til ovnen

Sprødt kyllingskind kan bruges til mange ting så som kyllingeskind eller tarteletter

Det færdige og sprøde kyllingeskind

Kogning af kylling

Skær løg, gulerod, blegselleri og hvidløg ud i grove tern. Kom den skindløse kylling, grøntsager og krydderier op i en stor gryde og dæk det hele med vand. Bring det i kog, skru ned og lad kyllingen simre under låg i 30 min. Tag kyllingen op, og pluk kødet fra brystet først. Læg kyllingen tilbage i vandet og lad den simre i ca. 15 min. mere. Sluk for vandet og tag kyllingen og pluk resten af kødet.

Hvis du vender kyllingen om med ryggen op ad, så sidder der to stykker kød lige hvor lårene slutter – de bliver kaldt chicken oysters på engelsk og smager fantastisk. Dem skal du ikke komme i din kyllingesalat. Dem skal du selv spise – det er kokkens godbid (se billedet nedenfor)!

Læg alt det plukkede kyllingekød op i en skål og stil til side.

Bag på ryggen af kyllingen sidder der et lækkert stykke kød, som kaldes for chicken oyster

Bag på ryggen af kyllingen sidder der et lækkert stykke kød, som kaldes for chicken oyster

Sennepsmayonnaise

Kom æggeblommer, sennep, salt, hvidløgsfed, citronskal og citronsaft op i en skål eller højt blenderglas. Blend det hele med en stavblender til det er en homogen og luftig masse. Hæld olien i lidt ad gangen i en tynd stråle mens du blender videre. Fortsæt indtil al olien er brugt. Smag mayonnaisen til med friskkværnet peber.

Sennepmayonnaise til kyllingesalat

Sennepsmayonnaise til kyllingesalat

Selve kyllingesalaten

Skær æbler og blegselleri i små tern og bland det med kyllingekødet. Pluk estragonen, hak halvdelen og kom det sammen med kyllingekødet. Rør creme fraichen ud i kødet, og rør herefter mayonnaisen i af to omgange.

Smag din kyllingesalat til med salt og peber og server den på rugbrød med sprødt kyllingeskind og pynt af med estragon.

PS. Du kan sagtens lave din kyllingesalat dagen før – så trækker den også lidt mere smag.

Påskefrokost - Kyllingesalat med æbler, blegselleri, estragon og sprødt kyllingeskind

Kyllingesalat med æbler, blegselleri, estragon og sprødt kyllingeskind




Der er ingen kommentarer - endnu.

Send