Her får du en opskrift på solæg lavet med vagtelæg og smagt til med safran. Solæg er perfekte til en påskefrokost, da de helst skal nydes med øl og snaps!
Solæg skal lægges i saltlage i 2-3 dage for at blive konserveret og trække nok smag – så start tidligt, så de kan nå at trække og blive flot gule.
Som jeg tidligere har nævnt, så kommer der en lille række af opskrifter til din påskefrokost de næste par dage – så hold øje med raavare.dk, eller smid et ’synes godt om’ på Raavares Facebook-side, så går du ikke glip af noget!
Hvis du gerne vil have lidt mere inspiration til din påskefrokost, så har jeg også samlet en liste over alternative opskrifter, som du kan supplere de klassiske retter med.
Opskrift på solæg lavet med vagtelæg og safran
Denne version af solæg laves med vagtelæg, som er mindre og lidt mere pikante. De bliver desuden farvet med safran, så de får en flot gul farve lige til påskebordet! Sørg for at købe noget safran af god kvalitet, da det smager meget bedre. Det skal være hele tråde og ikke støv.
Ingredienser
Safran- og saltlage til solæg
- 24 vagtelæg
- 1 knivspids god safran
- 100 g. salt
- 1/2 l. koldt vand
Æggeblommecreme
- blommerne fra vagtelæggene
- 1 spsk. stærk sennep
- 2 spsk. god hvidvinseddike, eller anden god eddike (evt. æblecidereddike)
- 1 spsk. god olivenolie
- friskkværnet peber efter smag
- lidt krydderurter til pynt, evt. dild, estragon eller rød skovsyre
Fremgang
Start med at koge vagtelæggene. Læg dem i en gryde med vand og bring vandet til kogepunktet. Skru ned og lad dem simre i 5 min. Skyl æggene under koldt vand og rul dem let på køkkenbordet, så skallen krakelerer. Det gør, at saltlagen og safranen kan trænge ind til æggene.
Rør vand, salt og safran sammen til saltet er opløst.
De kogte og krakelerede vagtelæg lægges i et skoldet patentglas på ca. 1 liter, eller en anden beholder med låg. Hvis du ikke regner med at spise alle æggene til din påskefrokost, så skyl evt. glassene i atamon.
Hæld safran- og saltlagen over vagtelæggene, pres dem ned med et lille glas eller skål og luk låget. Sæt dem på køl og lad dem trække minimum 2-3 dage, men gerne længere. Æggene kan holde sig i ca. 3 ugers tid.
Når du skal servere dem til din påskefrokost, tages vagtelæggene op af saltlagen, pilles og halveres. Blommer tages ud og røres sammen med, sennep, eddike og peber. Tilsæt olivenolien lidt af gangen, så cremen samler sig. Æggeblommecremen fordeles i de halverede æg, pyntes af med lidt krydderurter og serveres med en kold øl eller snaps.
Der er ingen kommentarer - endnu.
Send