Der er ikke lang tid til at vi skal samles til påskefrokost og indtage diverse retter med æg, sild, lækre fiskeretter og måske endda lidt lam. Jeg elsker påskefrokost og er også mere begejstret for den end julefrokosten, som godt kan blive en anelse for sulet og syltet – især når man har været til et par stykker i december måned (ellers intet ondt om julefrokosten. Jeg er jo ikke blasfemisk).
I modsætning til julefrokosten, tilbyder den klassiske påskefrokost et par lidt lettere retter med fisk og æg, som passer lækkert til forårsvejret. Klassikerne lyder blandt andet: Gravad laks, rødspættefileter, røget ål, æg og rejer, skidne æg, lune tærter, lam med peberrod osv.
Inspiration til påskefrokost
For ikke så lang tid siden spurgte jeg på Raavares Facebook-side, hvilke retter folk synes der skal være til deres påskefrokost. Det er altid sjovt at høre om folks traditioner og hvad de spiser til de forskellige højtider, og der kom selvfølgelig en masse spændende og forskellige svar, som du kan finde her.
Jeg skal selv til at komme i gang med at lave et par nye opskrifter til påskefrokosten, som snart kommer her på Raavare. Ind til da, kan du kigge på nogle af de her alternative påskeopskrifter og få lidt inspiration til hvad du kan servere til din påskefrokost.
Klik på overskrifterne for at komme hen til opskrifterne.
Rimmet laks med peberrodsmayo, rødbede og sprødt skind
Rimmet laks er en lækker ret, hvis man ønsker at spise rå fisk og gerne vil have et alternativ til den røget variant. Når man rimmer fisk bliver det nemlig mere fast og smagfuldt, uden at man behøver at ‘tilberede’ det. prøv for eksempel at lave det til en af de kommende påskefrokoster, hvor den sikkert vil falde i god jord.
Rejecocktail med chilidressing, chips og stenbiderrogn
Min opdaterede version af den klassiske rejecocktail, som passer perfekt til en påskefrokost, hvor det skal være lidt fint.
Hvide og grønne asparges med luftig hollandaise og sprødt kyllingeskind
Hollandaise og asparges er en klassisk kombination og smager også fantastisk sammen! Den fede og let salte og syrlige hollandaise passer perfekt til de friske, sprøde asparges – hvad enten de er grønne eller hvide.
Solæg med safran, lavet med vagtelæg
Denne version af solæg laves med vagtelæg, som er mindre og lidt mere pikante. De bliver desuden farvet med safran, så de får en flot gul farve lige til påskebordet! Sørg for at købe noget safran af god kvalitet, da det smager meget bedre. Det skal være hele tråde og ikke støv.
Kyllingesalat med æbler, blegselleri og sprødt kyllingeskind
Du kender sikkert den klassiske kyllinge- /hønsesalat, som godt kan være en anelse kedelig. Det er denne kyllingesalat ikke! Denne version af kyllingesalat er mere frisk og sprød, end den klassiske med champignon og hvide asparges fra dåse.
Rimmet makrel med råsyltede rabarber, peberrodsmayonnaise og rugbrødssmuld
Et lækkert alternativ til den gravad laks, som de fleste kender. Rimmet makrel lyder måske en anelse fedt, men det er det overhovedet ikke – tværtimod. Server den ligesom opskriften dikterer, eller skær tynde skiver af den rimmede makrel og put den på rugbrød.
Østers – den rå, den gratinerede og den friterede
Østerssæsonen er lige nu, så hvorfor ikke servere dem til din påskefrokost! Det er friskt, det er hav og det er dansk (især hvis du bruger limfjordsøsters eller vadehavsøsters). Det er ikke særligt svært at lave og især den gratinerede og friterede version vil sikkert falde i manges smag.
Råsyltede rabarber
De danske rabarber er så småt ved at komme i butikkerne. Råsyltede rabarber er et lækkert alternativ til en agurkesalat. Brug dem som tilbehør til diverse retter med kød og fisk.
Rugbrød med kerner eller rent rugmel
Ingen påskefrokost uden et godt rugbrød! Hvis du rigtig vil imponere og lave det hele fra bunden, så skal du da bage dit eget rugbrød. Jeg har opdateret min opskrift på rugbrød, så den nu også kan laves med ren rugmel, hvis du foretrækker det.
Bergamottecurd
Bergamottecurd passer som en dessert til din påskefrokost. Den minder selvfølgelig om den klassiske lemon curd, som du måske kender, men smager lidt anderledes. Smør den på hvidt brød, eller kom den i en forbagt sød tærtedej og server den iskold.
Rosmarin- og olivenoliekage
Hvis du gerne vil bage en lidt mere “traditionel” kage til påskefrokosten, så prøv denne rosmarin- og olivenoliekage. Den smager dejligt middelhavsk og sommerligt, og så er den endda lidt gul.
Der er ingen kommentarer - endnu.
Send