Råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber

Som jeg skrev i min sidste opskrift om rabarbersaft, så er rabarbersæsonen godt i gang og det er nu, at man skal bruge de fantastiske rabarber til at lave saft, sylte og bage løs. De fleste er nok vant til at møde rabarberen i det søde køkken, hvor den bruges til saft, syltetøj, kompot, kager og andre desserter. Men faktisk gør den sig også glimrende i det salte køkken, bl.a. som tilbehør til stegt kylling, flæskesteg, lam, eller fede fisk, såsom makrel eller ål.

Ret beset er rabarberen, rent botanisk, ikke en frugt, men derimod en grøntsag. Derfor tænkte jeg, at man netop kunne råsylte den i en eddikelage ligesom den klassiske, danske agurkesalat.

Opskrift på råsyltede rabarber

Når du skal købe, eller plukke, rabarberne så sørg for at vælge nogle der er dejligt tykke, da de ser bedst ud når de skæres ud i tynde skiver.

Ingredienser

  • 150 gr røde rabarber (evt. vinrabarber)
  • 3 dl. økologisk lagereddike
  • 50 gr rørsukker
  • ½ vaniljestang
  • evt. 10 gr ingefær

Fremgang

Start med at koge eddikelagen til rabarberne. Alle ingredienser puttes i en kasserolle og bringes i kog. Sluk for varmen og lad eddikelagen køle helt af. Vask rabarberne grundigt og skær dem ud i helt tynde skiver med en meget skarp kniv!

De tyndt skåret rabarber kommes i et skoldet patentglas, eller andet glas med tætsluttende låg. Hæld den afkølede eddikelage ud over rabarberne og stil dem på køl i et til to døgn.
De råsyltede rabarber gør sig som sagt godt til stegt kød eller fed fisk. Prøv dem eventuelt på en hjemmelavet flæskestegssandwich i stedet for den traditionelle agurkesalat.




Der er ingen kommentarer - endnu.

Send