Rabarbersaft – en lækker, lyserød læskedrik

rabarbersaft-3

Sæsonen for rabarber er godt i gang, og det er bare med at komme i gang med at lave en masse lækre retter med dem, mens de er her. Rabarber er en ret intens syrlig sag i sig selv, og skal derfor hjælpes lidt på vej af noget sukker, for så træder smagen helt frem. De fleste er nok bekendte med den klassiske rabarbergrød, med rabarber crumble, eller med rabarbertærte. Men rabarber kan også drikkes – som saft! Rabarbersaft er nemlig en rigtig lækker ting at have stående i køleskabet, og er virkelig god som forfriskning til en hyggelig grillaften. Til det voksne – eller drikfældige – publikum kan det klart anbefales at servere rabarbersaften over 2-3 dl. vodka eller gin og isterninger. Jeg foretrækker selv at blande med gin, da den unikke smag af enebær og lakridsrod gør sig utroligt godt sammen med den syrlige rabarbersmag.

Denne rabarbersaft skal blandes 1:1 med vand inden den drikkes, så der bliver i alt til ca. 7 liter saft. Hvis du drikker den med gin eller vodka, kan du bare spæde lidt op med danskvand og udelade vandet.

Opskrift på rabarbersaft

Ingredienser

  • 1 kg. renset rabarber
  • 300 g. økologisk rørsukker
  • 3 liter vand
  • saft og skal af 1 1/2 citron
  • evt. 1 lakridsrod

Udstyr

  • en stor gryde
  • fintmasket si eller saftklæde

 

Fremgang

Start med at ordne rabarberne. Skær blade og bunde fra, og vask rabarberne grundigt. Skær de rene rabarber ud i mindre stykker, og kom dem op i en stor gryde sammen med resten af ingredienserne. Kog det hele i 5-6 min. Sluk herefter og lad det trække i en halv time. Sigt saften gennem en finmasket si eller saftklæde, og hæld den rene saft på skoldede patentflasker eller -glas. Stil saften på køl og nyd den iskold!

Til dem af jer som er på Instagram, så kommer jeg her med en lille opfordring:

Hvis I laver en omgang rabarbersaft, så knips et billede af det og tag mig på det, så kan jeg nemlig se resultatet! Mit profilnavn er @karljorg




Der er 2 kommentarer

Send

Tilføj en ny kommentar