Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/raavare.dk/public_html/wp-content/themes/bucket/wpgrade-core/vendor/redux3/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 437
Svinekotelet med græskarpuré, palmekål og sprød salvie

Svinekotelet med græskarpuré, palmekål og sprød salvie

Svinekotelet med græskarpuré, palmekål og sprød salvie 1

Så er bloggen genopstået fra et meget langt sommerhi!

Jeg lægger ud med en rigtig efterårsopskrift med nogle af sæsonens bedste råvarer, hvis du spørger mig. Jeg spiser en del græskar, når de er her. Det er en utrolig alsidig grøntsag med mange anvendelsesmuligheder – det kan f.eks. steges, bages, blendes til supper, fungere som en jævner i en karry, eller laves til super blød og cremet puré, som i denne opskrift.

Se nogle af de andre opskrifter jeg har lavet med græskar

Palmekål er en ret grov og let bitter kåltype, der minder lidt om en blanding af savoykål og grønkål. Det er den slags kål, som kræver en ordentlig omgang tæsk på en varm pande før den bliver lækker. Men så er den også lækker.

Til palmekål og græskarpuré har jeg valgt at servere en omgang svinekoteletter med sprød salvie.

Opskrift på svinekotelet med græskarpuré, palmekål og sprød salvie

Svinekotelet med græskarpuré, palmekål og sprød salvie - en perfekt ret og let opskrift til efteråret

Nogle af de lækre efterårsingredienser til svinekotelet med græskarpuré, palmekål og sprød salvie

Ingredienser

 • 2 store svinekoteletter med skaft
 • 1/2 bundt palmekål
 • 1/2 hokkaidogræskar
 • 4 fed hvidløg
 • 50 g. smør
 • 50 g. parmesan
 • 2 spsk. god olivenolie
 • 2 dl. neutral olie (solsikke- eller rapsolie)
 • 3 stilke frisk rosmarin
 • 2 stilke frisk salvie
 • skal og saft fra en citron (usprøjtet eller økologisk)
 • salt og friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

Start med at tage svinekoteletterne ud fra køleskabet. Pak dem ud og giv dem en god omgang salt og peber på alle sider. Lad dem ligge og temperere på køkkenbordet i en 1/2 times tid, så de ikke er kolde, når du lægger dem panden – koldt kød på en varm pande får det til at koge og det vil du ikke have!

Halvér hokkaidogræskarret og fjern kernerne – gem den anden halvdel til en anden gang. Smør det udhulede græskar med olivenolie og krydr det med salt og peber. Tag 2 fed hvidløg med skal på og giv dem et tryk med den flade side af en køkkenkniv, så de flækker lidt, og læg dem herefter i græskarret. Bag græskarret ved 200ºC i ca. 1/2 time eller til det er helt blødt. I de sidste 5 min. lægger du to stilke rosmarin i græskarret, så de kan få lidt varme og smagen kan udvikle sig.

Mens græskarret bager, varmer du en god solid stegepande, så den er rigtig varm. Start med at stege fedtkanten på svinekoteletterne, så den bliver dejlig sprød. Steg herefter den ene side i ca. 5 min. i lidt olivenolie indtil den har fået en god farve – ingen farve, ingen smag! Vend svinekoteletterne om og steg den anden side i 4 min. Tilføj salvie, rosmarin, 2 fed hvidløg og 25 g. smør og skru ned for panden. Når smørret er smeltet, bruset af og har taget smag fra hvidløg og krydderurter, hælder du det over koteletterne med en ske så den gode smag fordeles.

Tag svinekoteletterne af panden og lad dem trække lidt.Svinekotelet med græskarpuré, palmekål og sprød salvie - en perfekt ret og let opskrift til efteråret

Når græskarret er bagt færdigt skruer du ned for ovnen til 170ºC, og steger svinekoteletterne færdig i 7 min. Hvis din pande kan gå i ovnen, så bruger du selvfølgelig den, ellers bruger du bare et varmt fad.

Lad græskarret køle af og skrab indmaden ud med en ske. Blend græskarpureén og hæld den op i en lille kasserolle. Lige inden du serverer, lunes den og blendes med parmesan og koldt smør i terninger.

Hak palmekålen – den grovere bund hakkes helt fint, mens selve bladene sagtens kan være i større stykker.

Steg palmekålen på en meget varm pande i ca. 10 min. Krydr med salt og peber og smag til med citronskal og citronsaft helt til sidst.

Pluk et par friske salvie blade og steg dem sprøde i rigeligt olie. Det tager kun 6-7 sek. så hold øje med dem! Lad dem herefter dryppe af på lidt køkkenrulle og krydr dem så med fint salt.

Svinekotelet med græskarpuré, palmekål og sprød salvie - en perfekt ret og let opskrift til efteråret

Et nærbillede af prikken over i’et: den sprødstegte salvie
Der er ingen kommentarer - endnu.

Send