Selvom vejrudsigten ikke helt har forstået at det er højsommer, så skal det hverken hindre mig, eller dig, i at grille.
De fleste, inklusiv mig selv, har sikkert altid først styr på kødet til grillen og kan uden problemer grille en pølse eller en bøf. Men nogle gange kan man godt være lidt uinspireret med hensyn til tilbehøret og derfor har jeg lavet en opskrift der går til det meste. Grillet spidskål med parmesancreme er nemlig et rigtig lækkert tilbehør til al slags grillet kød. Du kan både servere det til oksekød, kylling, fisk eller bare spise det som en del af en vegetarisk måltid.
Spidskål på Instagram
Da jeg lagde billedet op på Instagram af de grillede spidskål med parmesancreme, var der en del som gerne ville lave det og derfor delte jeg opskriften derinde. Nedenfor kan du se mit eget billede og nogle af de billeder, som folk delte af retten på Instagram.
Husk, at du selvfølgelig kan følge mig på Instagram (@karljorg), hvis du gerne vil have flere tips, tricks og en masse billeder af mad.
Opskrift på grillet spidskål med parmesancreme
Jer der ikke er på Instagram skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften – så her kommer den!
Opskriften er beregnet som tilbehør til 4 personer.
Ingredienser
- 1 spidskål
- 1/2 liter fløde
- 150 g. revet parmesan
- saft og skal af 1 citron
- salt og peber
- lidt olivenolie
Fremgang
Start med at koge fløden med citronskal, lidt af citronsaften og lidt friskkværnet peber. Lad fløden koge ind til cirka halvdelen.
Imens fløden reducerer, ordnes spidskålen. Fjern de yderste blade og skær lidt af bunden af. Del spidskålen i 4 dele på langs, smør skærefladen med lidt olivenolie og grill dem over direkte gløder i ca. 3-4 min. på hver side.
Kom så den revede parmesan i den indkogte fløde og rør det hele sammen. Lad det hele simre lidt indtil det tykner og smag til med lidt salt (hvis det er nødvendigt) og resten af citronsaften.
Blend parmesancremen med en stavblender, så den samler sig pænt og bliver lidt mere luftig, hæld den ud over de grillede spidskål og server!
Ser super godt ud 🙂 nyder at følge dig
http://Www.samanthafotheringham.dk
De bedste hilsner og smil
Samantha
Tusind tak, Samantha! Det er også blevet en øjeblikkelig klassiker hos mig 😋.
Det er også fedt at følge dig både på Instagram, Facebook og bloggen!
De bedste hilsner, Karl.
Altså – jeg har nu fundet opskriften. Man skal bare lidt langt ned på siden:
Glæder mig til at præve den:-)
Det var godt 😉.
Lad mig endelig vide hvad du synes om den.
Dbh. Karl